016- Estiraments positius

016-Estiraments positius
MyBalans
Curs/taller
Classes grupals en les quals es realitzen estiraments i moviments de forma suau i es donen les claus pràctiques per a viure de forma més positiva. Els exercicis es realitzen des d'una perspectiva global del cos i per això ho pot practicar tot tipus de persona. Els estiraments positius són una pràctica corporal basada en els estiraments de cadenes musculars, el treball amb el potencial corporal o la psicologia positiva.
Estiramientos Positivos ok
L'objectiu general del curs és alliberar les tensions del cos i facilitar un estil de vida saludable. Els objectius específics són: Reduir el risc de problemes d'esquena i lesions de columna vertebral. Afavorir la integració  postural i el moviment. Alliberar la respiració. Ajudar a recuperar la capacitat de sentir plenament el cos. Millorar la circulació sanguínia i linfàtica. Reduir l'estress
En el programa del curs es treballa la respiració, la mobilitat articular, els estiraments, la coordinació neuromotriu, la micromobilitat, el reforçament muscular i les claus pràctiques per augmentar la vitalitat i viure plenament.

La metodologia de treball es caracteritza pel disseny de pràctiques interactives que tenen en compte les mecessitats dels participants i les seues preferències. No es treballa de forma tradicional, on el monitor fa els exercicis i els alumnes l'imiten. Aquest treball es planteja des de l'escolta. Laura, la persona facilitadora, dóna les consignes verbals i l'alumne realitza els exercicis seguint les consignes donades. És una manera de conèixer el nostre cos, sense imitar els gestos d'una altra persona. Cadascú respecta els seus límits i treballa al seu ritme.

La durada del curs és de 4 sessions, repartides durant un mes. Cada sessió té una durada de 2 hores, implementada una vegada a la setmana. L'activitat es realitza amb un màxim de 12 persones depenent del lloc.

Condicions del lloc per a realitzar l'activitat: espai ampli, perquè la persona ha d'estar estirada en el sól en la major part de les pràctiques. I climatitzat, perque al realitzar els estiraments baixa molt la temperatura corporal.

L'activitat s'avalua amb un qüestionari sobre el nivell de satisfacció de cada usuari
Laura Monfort Colomer, llicenciada en Psicologia, especialista en tècniques corporals
El material necessari per realitzar l'activitat el porta la professora del curs: pilotes de diverses mides, cintes, bastons, tacs, saquets, etc. 

Els usuaris han de portar una catifa isotèrmica ("esterilla") i una manta.

9 hores
6 sessions
64 euros x 9 hores : 576 euros
L'activitat se realitzarà de maig a juliol o de setembre a octubre
Tags: Majors Salut

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es