029 - TALLER DE PERCUSSIÓ PER A DONES

029 - TALLER DE PERCUSSIÓ PER A DONES
Eva Maria Domingo Martinez
Curs/taller
Retrobar-nos i gaudir de la música sense complexos. A través d’un instrument ancestral com és el darbuka podrem apropar-nos a la música cantant, tocant i ballant.
Tant la música com la dansa han tingut una notable rellevància en tots els actes importants de les comunitats; el món actual i tecnològic, i la professionalització de la música han fet que ens allunyarem d’aquell concepte. Aquest taller està dirigit sobretot a dones, per que sempre han sigut les transmissores de la saviesa popular i del coneiximents de la comunitat.
No és necessari tindre cap coneixement de música, ni saber tocar cap instrument.
eva domingo CURSO 300x225
El taller pretén (sense la preocupació de fer-ho bè o mal) retrobar el protagonisme en la música i amb els imprescindibles coneixements tècnics TOCAREM un instrument de percussió, CANTAREM una cançó de la tradició sefardita i BALLAREM una dansa tradicional grega.
Altres objectius:
Coneixement del nostre cos, psicomotricitat i primer contacte amb els elements bàsics musicals. Treball en equip: Sentir-se dins d’un conjunt musical i aportar les nostres habilitats. Introducció a la percussió com acompanyament en les cobles i romanços.
Desenvolupar la nostra memòria, coordinació i capacitat musical.
PRIMER CONTACTE amb l'instrument. Col•locació i postures. Tècniques i tocs bàsics mitjançant senzills exercicis.
AYUB. Aprenentatge d’una cançó de percussió basada en el ritme Ayub. En el procés de memorització i aprenentatge deixarem que cadascun puga intervenir i construirem una cançó pròpia de percussió.
LAS TRES CLAVINAS DEL ENAMORADO Aprenentatge del ritme que acompanya la melodia, MAQSUM ritme àrab i otomà per excel•lència, expandit per tot el mediterrani. Treball mitjançant exercicis bàsics de veu per a la comprensió de la melodia de la cançó. Assaig i posada en escena de la Cançó acompanyats de la Guitarra.
PERA STOUS PERA KAMBUS Amb l’excusa d’aquesta dansa procedent del Peloponès, explorarem les danses col•lectives en rogle. Introducció a l’expressió corporal i al body percussion a través de senzills moviments que anirem adquirint d’una manera lúdica.
La metodologia del taller està basada en dues tècniques o llenguatges.

La primera i més senzilla és la tècnica tradicional mitjançant la repetició, observació i trucs melòdics amb la veu.

I l’altra tècnica és la basada en la racionalització, l'escriptura i el solfeig. Totes dues vàlides per als objectius del taller.
Posada en comú, creativitat i dificultat del taller.
Eva Maria Domingo Martinez
3
1
60
Ninguna

Add comment


Security code
Refresh


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es