015 - Taller de ball tradicional valencià

015 - Taller de ball tradicional valencià
Associació Cultural Grup de Dansa Ramell
Curs/taller
El taller persegueix com a objectiu fonamental conèixer, de forma general, el ball tradicional valencià des d’una visió eminentment pràctica. Dins dels diferents estils de ball, en aquest taller ens centrarem en el “ball solt”, és a dir, seguidilles, jotes i fandangos que s’interpreten de manera espontània en les reunions socials o bureos. Així mateix, s’ensenyaran passades de ball de la zona amb la música pròpia que acompanyaria a aquests balls. Finalment, també s’ensenyaran alguns balls-jocs com la carraspera o la seringossa.
logo
Conèixer una part del folklore valencià com és el ball tradicional, especialment el ball solt, el context en el qual s’interpreta, les estructures bàsiques de ball, les passades més generals, etc, de manera que es puga interpretar en un nivell inicial gèneres com la seguidilla, la jota i el fandango al finalitzar el curs.
1. El ball tradicional valencià: definició.
2. Ball popular i ball escolaritzat.
3. El ball popular en el bureo: ball solt.
4. Estructures de ball i passades generals de la comarca on s’inscriu el taller.
5. Les seguidilles, la jota i el fandango.
6. Altres balls solts: la carraspera i la seringossa.
Cada sessió tindrà una part teòrica on s’explicaran els continguts del programa, per continuar amb l’aprenentatge de les estructures de ball i les passades dels gèneres musicals adients.
Al final del taller, l'alumnat interpretarà els balls apresos
Membres de l'Associació Cultural Ramell
6 hores
Entre 3 sessions de dos hores i 6 sessions d'una hora
400 €
N/A

Add comment


Security code
Refresh


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es