ESTEM EN PROCÉS DE RENOVACIÓ DEL CATÀLEG VIRTUAL

SI VOLEU MÉS INFORMACIÓ CONTACTEU AMB EL NOSTRE SERVEI: peu-uji@uji.es

 

135- Taller de mapeig col·lectiu

135- Taller de mapeig col·lectiu
Espacio Almazara
Curs/taller
El taller de mapeig col·lectiu intenta construir col·lectivament mirades territorials que motiven i possibiliten processos comunicatius, col·lectius i reflexius, afavorint les diferents formes de comprendre i assenyalar l'espai on actuem, desenvolupament mapes a través de l'ús de diversos tipus de llenguatge, dibuixos, símbols, gràfics, icones, que estimulen la creació d'una nova cartografia del territori.
Considerem l'elaboració del mapa com un mitjà que coordine la intel·ligència i reflexió col·lectives sobre el territori i les problemàtiques o potencialitats locals, una eina per elaborar noves narracions i representacions al voltant de'allò comú a partir de l'experiència i coneixement individual dels participants.
El taller podrà considerar-se com una activitat de col·lectivització puntual o podrà formar part d'un procés de participació projectat en el temps, que involucre institucions, col·lectius o persones a títol individual.

Crear una nova cartografia participativa del territori, que reflectisca i visualitze el coneixement col·lectiu.

Paral·lelament es pretén:

- Afavorir el debat, la reflexió i el consens sobre el territori.
- Col·laborar en la socialització d'informació i experiències quotidianes.
- Ajudar al desenvolupament d'un projecte dilatat en el temps. 
- Crear i estimular dinàmiques de treball participatiu al voltant d'una fi comuna.

 

1. Presentació, referències i objectius. 
2. Mapeig col·lectiu.
3. Debat i posada en comú dels resultats del mapeig.
4. Publicació i difusió dels documents elaborats.

 

El taller tractarà de limitar-se a temàtiques, necessitats i interessos específics amb la intenció d'assolir objectius a curt termini o dins de projectes dilatats en el temps, resolent qüestions acotades al territori i a les persones que intervinguen.
Els mapes es realitzaran de forma conjunta pels integrants del taller, formant part d'un procés col·lectiu realitzat amb objectius consensuats prèviament.
Es realitzarà una reunió prèvia per a conéixer el col·lectiu i les seues preocupacions, per a conversar en profunditat sobre el que s'espera aconseguir amb el taller, quines seran les temàtiques a abordar i sobre que territoris, a fi de definir adequadament el seu desenrotllament. A més es proposa la continuïtat i sostenibilitat tant pel que fa a les accions en si, com a la dinamització i difusió dels mitjans creats, oferint-se el seguiment dels resultats en tutories posteriors.

 

Redacció d'un document que definisca el procés i les propostes.
Espacio ALMAZARA - Proyectos colaborativos
10
2
50 euros/hora
.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es