ESTEM EN PROCÉS DE RENOVACIÓ DEL CATÀLEG VIRTUAL

SI VOLEU MÉS INFORMACIÓ CONTACTEU AMB EL NOSTRE SERVEI: peu-uji@uji.es

 

185- Introducció a la tècnica de construcció en pedra seca.

185- Introducció a la tècnica de construcció en pedra seca.
Ivana Ponsoda Revert
Curs/taller
Curs introductori a la construcció en pedra seca, per estudiar les característiques més habituals en aquesta tècnica, de manera pràctica i teòrica.
185-Pedra seca

El coneixement de la tècnica constructiva de la pedra seca, per a la formació d'operaris i tècnics, especialistes en la construcció en pedra seca.

 

El curs s'estructura en dues sessions, una teòrica i una altra pràctica. En una aproximació a la tècnica, tractarem la seua història, exemples existents, tipus de pedres, formes de col·locació i tallat de les pedres, ferramentes emprades, principals elements constructius i models d'inventariat i catalogació. La pràctica es realitza mitjançant una visita guiada per algunes construccions existents, per tal de reconèixer els elements més habituals que es construeixen en pedra seca i aproximar-nos a la seua catalogació.

 

El coneixement de la tècnica, tant a nivell teòric com pràctic, es transmet posant en valor els exemples i la informació del patrimoni existent en sessions teòriques i amb pràctiques en el reconeixement dels elements configuradors.

 

S'avaluarà en l'última part del curs, amb la taula rodona i l'exposició de les conclusions.
Ivana Ponsoda Revert
6 hores
1 sessió (4 hores de teoria i 2 hores de pràctica)
60 euros /hora
No és recomanable realitzar el curs a gener ni febrer per les condicions climatològiques i de llum.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es