ESTEM EN PROCÉS DE RENOVACIÓ DEL CATÀLEG VIRTUAL

SI VOLEU MÉS INFORMACIÓ CONTACTEU AMB EL NOSTRE SERVEI: peu-uji@uji.es

 

186- Tipologies estructurals construïdes en pedra seca.

186- Tipologies estructurals construïdes en pedra seca.
Ivana Ponsoda Revert
Curs/taller
Curs de construcció en pedra seca, per estudiar les tres tipologies constructives més habituals, murs de càrrega, mur de contenció i estructures horitzontals, de manera pràctica i teòrica.
Tipologies estructurals

El coneixement de les tipologies constructives més habituals en la pedra seca i la comprensió dels mecanismes bàsics de funcionament d'aquestes estructures per a la formació d'operaris i tècnics, especialistes en la construcció en pedra seca.

 

El curs s'estructura en dues sessions, la primera de les quals és teòrica. En una aproximació a la tècnica, tractarem exemples existents, formes de col·locació i tallat de les pedres, ferramentes emprades i principals elements constructius. Després, entrarem a estudiar les tipologies constructives més habituals que es realitzen amb la tècnica de la pedra seca. murs de càrrega, marges i estructures horitzontals.

 

El coneixement de la tècnica, tant a nivell teòric com pràctic, es transmet posant en valor els exemples i la informació del patrimoni existent en sessions teòriques i aprenent la tècnica constructiva amb pràctiques en casos concrets.
Amb aquestes dues vessants ens aproximarem a la comprensió del funcionament d'aquestes estructures, per poder extrapolar-lo a qualsevol cas que se'ns presente en un futur.

 

S'avaluarà en l'última part del curs, amb la taula rodona i l'exposició de les conclusions.
Ivana Ponsoda Revert
10 hores
2 sessions de 5 hores cadascuna
60 euros /hora
No és recomanable realitzar el curs a gener ni febrer per les condicions climatològiques i de llum.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es