030 - Curs de Conservació i Restauració de mobles

030 - Curs de Conservació i Restauració de mobles
GEMMA BARREDA USÓ
Curs/taller
Curs teòric i pràctic on els assistents podran aprendre les nocions bàsiques, tant a nivell de tècniques i materials emprats per a la conservació i restauració dels seus mobles i objectes de fusta, d’una manera fàcil i a l’abast de tothom.
logo
L’objectiu d’aquest curs és valorar la importància de la conservació i restauració del mobiliari. Es pretén que els assistents coneguen el procés de restauració, les tècniques i els materials emprats en aquesta tasca.
-Qüestions de criteris en les intervencions de conservació i restauració de mobiliari.
-Principals agents de degradació de la fusta.
-Els tractaments per pal.liar els efectes de la degradació.
-Eines i materials necessaries per al restaurador.
-Procés d’intervenció: desinsectació, consolidació, neteja, eliminació d’afegits, reparació estructural, reintegració i acabaments.
-Productes i metodologia d’actuació.
-Factors que s’han de tenir en compte per a una bona conservació dels mobles.
Es donaran unes instruccions teòriques i pràctiques, on els assistents podran aplicar aquests coneixements a les seues peces. Aquest curs es realitzarà en deu sessions en dies diferents. El primer dia es farà una introducció teòrica i es plantejarà l’organització del curs. La resta de dies, la professora encapçalarà les sessions amb nocions teòriques adequades al desenvolupament pràctic, a més a més es resoldran els dubtes que sorgesquen.
Tindran dret a certificat els alumnes que hagen assistit al menys al 80 % de les classes del curs.
Gemma Barreda Usó
24
8
50 €/hora
N/A

Add comment


Security code
Refresh


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es