ESTEM EN PROCÉS DE RENOVACIÓ DEL CATÀLEG VIRTUAL

SI VOLEU MÉS INFORMACIÓ CONTACTEU AMB EL NOSTRE SERVEI: peu-uji@uji.es

 

214-Taller de restauració digital bàsica de fotografies antigues.

214- Taller de restauració digital bàsica de fotografies antigues.
Corinne Julve Deusdad, Innova Photo Style
Curs/taller
En qualsevol activitat lligada al Patrimoni apareixen les fotografies com a documents bàsics d'informació històrica, i és molt habitual que el pas del temps haja afectat el seu estat de conservació.
Tant si es tracta d’un projecte directament dirigit a la recuperació del Patrimoni Fotogràfic com si és un projecte en el qual les fotografies són un suport adient al projecte principal, cal conscienciar els nostres pobles de la importància de la conservació i restauració de les fotografies antigues com a documents testimonis de la nostra Història.
Amb aquest curs aproparem el públic general a les eines i tècniques digitals que faciliten la recuperació de fotografies antigues, amb demostracions de restauració bàsica i amb la utilització de programes de retoc fotogràfic per a recuperar fotografies amb danys lleus o moderats.
cartel taller restauracio peu uji PEQUE
Es pretén que les persones assistents coneguen les eines i el procés de conservació i restauració digital de fotografies antigues.
Valorar la importància de la conservació i restauració del Patrimoni Fotogràfic.
Amb aquesta activitat les persones interessades en projectes relacionats amb la recuperació del Patrimoni del seu entorn poden realitzar el seu treball amb la utilització de les fotografies restaurades com a documents gràfics presentats en les millors condicions possibles. 
1. Mostra de fotografies antigues en diferents suports, i diferents estats de deteriorament.
2. Establiment de criteris adients a les intervencions de conservació i restauració de fotografies antigues.
3. Factors i eines a tenir en compte per a la conservació tant de les fotografies originals com dels arxius digitals i els arxius en paper.
4. Presentació i coneixement d’una aplicació informática per a la restauració efectiva de fotografies antigues deteriorades.
5. Mostra del procès de restauració amb diferents nivells de dificultat.
6. Pràctiques de restauració bàsica. Les fotografies seran aportades tant pel profesor com per les persones assistents. Procés de digitalització de les fotografies amb escàner o càmera fotogràfica, classificació, manipulació digital per a realitzar la restauració, impressió si escau i conservació.
7. El professorat, juntament amb les entitats col·laboradores, ofereixen als assistents al curs la possibilitat d’organitzar una exposició vinculada. 
Tema: “Recuperem del nostre Patrimoni Fotogràfic”.
Pressupost afegit de gestió, difusió, impressió, muntatge i desmuntatge, per determinar. 
El procés s’explica amb la visió en pantalla gran del procés de restauració per part del professor. L’aplicació informàtica s'instal·la a l’ordinador de cada alumne, si és possible particular per a poder practicar a casa o en el futur.  Es faran pràctiques amb alguns arxius comuns per a aconseguir el progrés de tot l'alumnat.
La pràctica final consisteix a la restauració d’una fotografia particular de cada alumne; les decisions concernents als criteris a tenir en compte abans de la restauració s'han de prendre en comú amb el grup.
Es valora l’assistència, l’interès, la participació activa i el resultat aconseguit a la restaurac
Corinne Julve Deusdad, fotògrafa d'Innova Photo Style. www.innovaphotostyle.weebly.com
4 hores per sessió
de 3 a 4 

40 € / hora

A partir del número mínim d'inscrits, hi haurà una plaça gratuïta disponible per a persones discapacitades.

N/A

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es