211. Curs de suport vital bàsic i desfibril·lació externa semiautomàtica (DESA)

211. Curs de suport vital bàsic i desfibril·lació externa semiautomàtica (DESA) 
COOP SALUS
Curs/taller

Un desfibril·lador és un equip sanitari destinat a analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals i administrar, amb intervenció d’una persona acreditada, una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme cardíac. L’obligatorietat d’instal·lació de desfibril·ladors en espais públics com ara ajuntaments, jutjats, centres comercials, estacions de tren o autobús, instal·lacions esportives, centres educatius, etcètera depèn de l’aforament de persones als llocs esmentats i de la comunitat autònoma. No obstant això, encara que no existisca l’obligatorietat és molt recomanable la instal·lació d’un DESA per a salvar vides. Això ho convertiria en un espai cardioprotegit.

 

logo

L’objectiu del curs és acreditar les persones assistents no sanitàries en les maniobres de RCP i en la utilització del desfibril·lador extern semiautomàtic (DESA). Aquesta acreditació és l’única que permet l’ús del DESA instal·lat. Per això, el curs està dirigit principalment a aquelles persones que treballen en llocs o instal·lacions de major aforament de persones i que disposen d’un DESA en un lloc pròxim.

 

1. Cadena de supervivència. 

2. Suport vital bàsic. Reanimació cardiopulmonar. Desobstrucció de via aèria.

3. La desfibril·lació. Què és un desfibril·lador? Com funciona? 

4. L’accés públic a la desfibril·lació. Normativa legal sobre la utilització del desfibril·lador extern semiautomàtic (DESA) per personal no mèdic. 

5. L’ús d’un desfibril·lador. Seqüència d’actuació en l’ús del DESA.

 

Curs d’acreditació en SVB i ús del DESA. En la sessió s’exposa la tècnica amb suport audiovisual i totes les persones participants realitzen la pràctica amb suport del maniquí per a entrenament de reanimació adult i xiquet i del simulador DESA.

 

Assistència obligatòria a totes les hores del curs. Avaluació de les diferents activitats i maniobres.

Professionals sanitaris (metges i infermers) experts en formació en reanimació i ús del DESA.
8 hores
1 sessió
70 € /hora.
N/A
Tags: Salut

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es