ESTEM EN PROCÉS DE RENOVACIÓ DEL CATÀLEG VIRTUAL

SI VOLEU MÉS INFORMACIÓ CONTACTEU AMB EL NOSTRE SERVEI: peu-uji@uji.es

 

192- Creació de camins escolars

192- Creació de camins escolars
Espacio Almazara
Curs/taller
Els camins escolars pretenen recuperar espais per a la infància, l’experiència del contacte amb el carrer i l’espai públic, mitjançant la mobilitat sostenible, l’educació, la relació amb l’entorn i la socialització.
La inseguretat provocada per l’excés de vehicles ha provocat l’abandó progressiu dels espais abans habitables pels xiquets. Han perdut experiències úniques i enriquidores, fonamentals per al correcte desenvolupament de les seues capacitats psicofísiques i la seua interacció social.
Els camins escolars pretenen definir un procés en el qual es generen rutes segures, visibles i senyalitzades, perquè els escolars es desplacen de manera sostenible i, si pot ser, autònoma als centres educatius. S’augmenta així la socialització i l’ús dels carrers, places, parcs i jardins que componen l’espai públic dels nostres pobles i ciutats.
Podrà considerar-se com una activitat col·laborativa puntual o podrà formar part d’un procés de participació projectat en el temps, que involucre institucions, col·lectius o persones a títol individual.
 
Dissenyar un procés que permeta l'aparició de noves dinàmiques de mobilitat sostenible i segura, per a aconseguir un major grau d'ús i benestar social en l'espai públic.

Paral·lelament es pretén:

- Afavorir el debat, la reflexió i el consens sobre el territori.
- Col·laborar en la socialització d'informació i experiències quotidianes.
- Ajudar al desenvolupament d'un projecte dilatat en el temps. 
- Crear i estimular dinàmiques de treball participatiu al voltant d'una fi comuna.

 

1. Presentació, referències i objectius. 
2. Avaluació de la movilitat en l'espai públic existent.
3. Debat i posada en comú de propostes i iniciatives.
4. Publicació i difusió dels documents elaborats.
 

El taller s’ajusta a temàtiques, necessitats i interessos específics amb la intenció d’aconseguir objectius a curt termini o inserits en projectes dilatats en el temps. Resoldrà qüestions relatives al territori i a les persones, col·lectius i institucions participants.

L’avaluació i el disseny del procés es realitzaran de manera conjunta pels integrants del taller i formaran part d’un procés col·lectiu realitzat amb objectius prèviament consensuats.

Es realitzarà una reunió prèvia per a conèixer el col·lectiu i les seues preocupacions, per a conversar en profunditat sobre el que s’espera aconseguir amb el taller, quins seran les temàtiques a abordar i sobre quins territoris, amb la finalitat de definir adequadament el desenvolupament. A més es proposa la continuïtat i sostenibilitat, tant pel que fa a les accions en si, com a la dinamització i difusió dels mitjans creats. S’oferirà el seguiment dels resultats en tutories posteriors.

Redacció d'un document que definisca el procés i les propostes.
Espacio ALMAZARA - Proyectos colaborativos
10
2
50 euros/hora
.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es