088-Taller de fotografia de paisatge i patrimoni

088 - Taller de fotografia de paisatge i patrimoni

 

Espacio ALMAZARA
Curs/taller

El taller pretén desenvolupar la fotografia específica en els camps del paisatge i del patrimoni així com el fet de recórrer el paisatge i fotografiar, com a element d’atracció cap al patrimoni i la cultura rurals, que permeta, al seu torn, generar un banc d’imatges d’alta qualitat i una exposició per a la seua difusió i divulgació.

La bellesa del paisatge natural i cultural i el patrimoni que conformen els conjunts o les construccions que apareixen en el nostre medi rural són, en si mateixos, representacions de la identitat cultural de cada un dels nostres municipis. És possible fomentar, dinamitzar i utilitzar el patrimoni cultural com a font i recurs per al desenvolupament sostenible del medi rural, per mitjà de distintes activitats i accions puntuals.

- Aprendre les tècniques per a la realització de fotografia específica de paisatge i patrimoni.

- Desenvolupar mitjans per a la presentació dels recursos i la cultura del medi rural.

- Fomentar i utilitzar el patrimoni com a recurs d’atracció per als municipis del medi rural.

- Crear i estimular dinàmiques de treball participatiu al voltat d’una finalitat comuna.

1. Presentació sobre el desenvolupament del taller i els seus objectius. Presentació d’exemples.

2. Introducció de les tècniques fotogràfiques i material específic per a la representació del paisatge i el patrimoni. 

3. Debat i posada en comú d’interessos i necessitats particulars, amb el desenvolupament d’un fil conductor de la temàtica fotogràfica i un itinerari.

4. Realització de reportatge fotogràfic seguint l’itinerari acordat.

Es tracta d’un taller eminentment pràctic, en el qual el debat de les necessitats i interessos de les associacions, institucions i persones integrants permetrà elaborar un fil conductor i itinerari al voltant del paisatge i el patrimoni locals. Aquest document conforma el contingut temàtic en base a la realització del reportatge fotogràfic i l’exposició dels resultats de forma participativa.

Es facilitaran els materials específics necessaris per a l’execució de les fotografies de paisatge i patrimoni.

Es realitzarà una reunió prèvia per a conèixer el col·lectiu i les seues preocupacions, per a conversar en profunditat sobre to allò que s’espera aconseguir amb el taller, quines seran les temàtiques que es volen tractar i sobre quins territoris, per tal de definir adequadament el seu desenvolupament.

A més, es proposa la continuïtat i sostenibilitat tant pel que fa a les accions en si, com a la redacció i publicació de documents, oferint-se el seguiment de la producció i muntatge de l’exposició de les fotografies realitzades mitjançant la participació activa de les persones integrants del taller.

Redacció d’un document que definisca el procés i les propostes.

Espacio ALMAZARA - Proyectos colaborativos

10 hores
2 sessions
50 euros/hora
N/A

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es