158 - La trufa negra o d'estiu: aspectes bàsics, eixida al camp per a la recol·lecció i tast

158 - La trufa negra o d'estiu: aspectes bàsics, eixida al camp per a la recol·lecció i tast
Gegantur, Turisme del Penyagolosa
Curs/taller
Coneixeràs què és la trufa, on, com i quan es produïx i recol·lecta, a banda de per a què i com s’utilitza en cuina. Acompanyaràs un expert truficultor i el seu gos trufer en la recerca d’este apreciat diamant negre de les nostres muntanyes. Observaràs com el gos ensinistrat troba les trufes. Cataràs la trufa trobada. A més, tindràs la possibilitat d’adquirir trufa fresca en acabar l’activitat. Has de saber que la trufa de Vistabella és una de les millors del món, gràcies a la seua altitud (Vistabella és el municipi amb les truferes més elevades del nostre territori, trobant-ne fins als 1500 m.), climatologia i plantacions poc intervingudes.
logo
Posar en valor este tresor de les nostres muntanyes. Conéixer què és la trufa, així com els mecanismes necessaris per a la seua producció i bon desenvolupament. Aprendre els múltiples usos en cuina.
1. Presentació de l'empresa.
2. Què és la trufa.
3. On es troba.
4. Com es produïx.
5. Quan es recol·lecta.
6. Com diferenciar qualitats. Preus.
7. Xicoteta història de la trufa.
8. Usos bàsics en cuina.
9. Eixida al camp per a la recol·lecció amb gos ensinistrat.
10. Tast del producte.
- Part teòrica: explicacions recolzades en imatges.
- Part pràctica: eixida al camp per a posar en pràctica els coneixements adquirits i tast del producte.
S'estimularà i prioritzarà la participació de l'alumnat.
Participació de manera activa durant la jornada.
Jose Manuel Edo. Director de Gegantur i soci productor de la cooperativa Biopenyagolosa
3
1
60 € l'hora. Total 180 €
Del 15 de març al 15 de maig i del 30 de setembre al 15 de novembre.

Add comment


Security code
Refresh


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es