146 - La conservació de les pintures rupestres de Cova Remígia (Ares del Maestre).

146 - La conservació de les pintures rupestres de Cova Remígia (Ares del Maestre).
Gemma Barreda Usó
Conferència
Aquesta conferència tracta del treball d'investigació dut a terme en abrics de la Comunitat Valenciana per a garantir la conservació de les pintures rupestres que alberguen. La recerca, se centra en l'estudi i el desenvolupament de certes pautes d'actuació que garantisquen una correcta intervenció durant la restauració, concretament en la fase de la consolidació dels suports petris. Agafant com a principal referència La Cova Remígia, un dels abrics més importants d'estil llevantí de la Comunitat Valenciana.
logo
Es pretén mostrar i donar a conéixer l'estudi previ que es realitza abans de dur a terme una intervenció de restauració en pintura rupestre, a més de quins són els aspectes tècnics i procediments establerts en l'àmbit de la conservació i restauració de béns culturals, amb la finalitat de minimitzar el risc que implica la manipulació d'una obra d'aquestes característiques. A més a més donar difusió perquè tothom puga conéixer l'extens treball d'investigació dut a terme arran de la tesi doctoral "Consolidants per a suports petris amb manifestacions d'Art Rupestre en la Comunitat Valenciana. Anàlisi pràctic en Cova Remígia" presentada en febrer del 2016 en la Universitat Politècnica de València.
.
.
.
Gemma Barreda Usó i Mª Antonia Zalbidea Muñoz.
1h.
1.
100 €
N/A

Add comment


Security code
Refresh


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es