106 - LES JOIES DE CASTELLÓ: DESCOBRINT EL PATRIMONI DE LES NOSTRES COMARQUES

106 - LES JOIES DE CASTELLÓ: DESCOBRINT EL PATRIMONI DE LES NOSTRES COMARQUES
ITINERANTUR -Rutas. Cultura. Natura.-
Curs/taller
Al llarg de la nostra trajectòria empresarial ens hem adonat de la gran desconeixença que existeix per part de la població de les comarques castellonenques respecte del patrimoni natural-cultural d’altres territoris de la província, molt propers però que, al mateix temps, de vegades semblen molt allunyats. Amb les 8 rutes que proposem (una per cada comarca castellonenca) els participants tindran l’oportunitat d’apropar-se al (i apropiar-se metafòricament del) territori castellonenc, sentant les bases per a crear consciència col·lectiva i fer més estrets els llaços entre diferents territoris.

Activitat familiar. Recomanada per a xiquets i xiquetes de més de 10 anys. Nº màx. de participants: 50
logo
Que la població d’un municipi pertanyent a una comarca puga conèixer més a fons el patrimoni natural-cultural d’alguna comarca veïna, per tal de crear consciència col·lectiva i fer més estrets els llaços entre diferents territoris.
Els 8 itineraris interpretatius tindran lloc en les 8 diferents comarques de la província, i es proposa el següent programa de rutes:
• L´Alcalatén: ruta de Vistabella a Xodos, boscos i vida tradicional a les muntanyes.
• L´Alt Maestrat: la Mola d´Ares, ruta interpretativa per a conèixer les formacions geològiques, els paisatges, la història i la cultura local.
• L´Alt Millars: Cirat, ruta interpretativa descobrint el paisatge muntanyós, la geografia i la importància de l´aigua en este municipi.
• L´Alt Palància: Jérica, ruta interpretativa pel tram mitjà del riu Palància i el nucli històric de la població.
• El Baix Maestrat: Serra d´Irta, ruta interpretativa descobrint el paisatge marítim, la vegetació, la fauna, les torres defensives, els penya-segats i les platges d’este Parc Natural.
• Els Ports: Vallibona, ruta d´interès històric i cultural pel preciós casc històric i les riberes del riu Cervol.
• La Plana Alta: la Serra d´En Garcerán, la Ruta dels Oficis Perduts.
• La Plana Baixa: Aín i Eslida, ruta interpretativa per les suredes de la Serra d´Espadá i l´aprofitament forestal del suro i la mel.
A la nostra empresa utilitzem diverses tècniques lligades a la interpretació del patrimoni, que no és més que una activitat educativa que vol revelar els significats de i les interrelacions entre recursos patrimonials a través, en el nostre cas, del contacte directe amb dits recursos naturals, sense limitar-nos a donar simple informació dels fets observats. Cada ruta a cada municipi tindrà una temàtica o fil conductor que servirà per lligar les diferents explicacions que es donen al llarg de la ruta interpretativa, que prèviament haurem dissenyat amb una visita de camp, dies abans de l’activitat. Eixa temàtica estarà sempre relacionada amb la vocació cultural, social i mediambiental del territori visitat per tal que la població local assistent se senta, des del principi, molt vinculada amb els intèrprets encarregats de guiar l’activitat. D’eixa manera, els mateixos participants jugaran un paper molt important tot participant de les explicacions i aportant, per a la resta, els seus propis coneixements i experiències al llarg de la ruta.
Reportatge fotogràfic de l’experiència acompanyat dels textos corresponents a cada foto.
Treballadors d’ITINERANTUR, especialitzats en senderisme interpretatiu.
5 hores (9.00h – 14.00h aprox.)
1
50 euros/hora. Total: 250 €
N/A

Add comment


Security code
Refresh


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es