105 - RUTA INTERPRETATIVA: TRADUINT LA NATURA DEL TEU MUNICIPI

105 - RUTA INTERPRETATIVA: TRADUINT LA NATURA DEL TEU MUNICIPI
ITINERANTUR -Rutas. Cultura. Natura.-
Curs/taller
Els éssers humans hem habitat i, per això, modificat les nostres terres durant milers d'anys i, de la mateixa forma, el nostre entorn ha modelat i influït la nostra història i les activitats econòmiques que ens han permès subsistir ací. Per tot això, els nostres paisatges estan plens de detalls que, com que ja estem acostumats a d’ells, ens poden passar desapercebuts. La nostra feina serà reobrir els ulls curiosos de la població local cap al seu medi físic, de tal forma que grans i menuts puguen, al seu torn, mostrar el seu patrimoni natural i cultural a qualsevol persona de fora que n’estiga interessada, transmetent l’amor i el respecte que calen per tal que el recurs en qüestió es puga conservar per al futur.

Activitat familiar. Recomanada per a xiquets i xiquetes de més de 10 anys. Nº màx. de participants: 50
logo
Que la població local conega a fons el seu patrimoni natural-cultural més notable per tornar a sentir-lo com a propi, estimar-lo i, per tant, voler conservar-lo per a mostrar-lo en el futur tant a la resta de veïns i familiars com a visitants.
Al llarg d’un itinerari interpretatiu prèviament dissenyat per l’empresa -bé al mateix municipi del grup sol·licitant, bé a un o diversos municipis limítrofs- es faran diverses parades explicatives que pretenen apropar la interpretació del patrimoni al major nombre de tipus de públics possibles.
A la nostra empresa utilitzem diverses tècniques lligades a la interpretació del patrimoni, que no és més que una activitat educativa que vol revelar els significats de i les interrelacions entre recursos patrimonials a través, en el nostre cas, del contacte directe amb dits recursos naturals, sense limitar-nos a donar simple informació dels fets observats. Cada ruta a cada municipi tindrà una temàtica o fil conductor que servirà per lligar les diferents explicacions que es donen al llarg de la ruta interpretativa, que prèviament haurem dissenyat amb una visita de camp, dies abans de l’activitat. Eixa temàtica estarà sempre relacionada amb la vocació cultural, social i mediambiental del territori visitat per tal que la població local assistent se senta, des del principi, molt vinculada amb els intèrprets encarregats de guiar l’activitat. D’eixa manera, els mateixos participants jugaran un paper molt important tot participant de les explicacions i aportant, per a la resta, els seus propis coneixements i experiències al llarg de la ruta.
Reportatge fotogràfic de l’experiència acompanyat dels textos corresponents a cada foto.
Treballadors d’ITINERANTUR, especialitzats en senderisme interpretatiu.
5 hores (9.00h – 14.00h aprox.)
1
50 euros/hora. Total: 250 €
N/A

Add comment


Security code
Refresh


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es