105 -Ruta interpretativa: traduint la natura del teu municipi

105 - Ruta interpretativa: traduint la natura del teu municipi

 

ITINERANTUR -Rutas. Cultura. Natura

Curs/taller

Els éssers humans hem habitat i, per això, hem modificat les nostres terres durant milers d’anys i, de la mateixa manera, el nostre entorn ha modelat i influït la nostra història i les activitats econòmiques que ens han permès subsistir ací. Per tot això, els nostres paisatges estan plens de detalls que, com que ja hi estem acostumats, ens poden passar desapercebuts. La nostra feina serà reobrir els ulls curiosos de la població local cap al seu medi físic, de manera que grans i menuts puguen, per la seua banda, mostrar el seu patrimoni natural i cultural a qualsevol persona de fora interessada, i transmetre l’amor i el respecte que calen perquè el recurs en qüestió es conserve per al futur.

Activitat familiar. Recomanada per a xiquets i xiquetes de més de deu anys. Nombre màxim de participants: 50

logo

Que la població local conega a fons el seu patrimoni natural i cultural més notable, per a tornar a sentir-lo com a propi, estimar-lo i, per tant, voler conservar-lo per a mostrar-lo en el futur, tant a la resta de veïns i veïnes, i familiars com a visitants.

Al llarg d’un itinerari interpretatiu, prèviament dissenyat per l’empresa, —bé al mateix municipi del grup sol·licitant, bé a un o diversos municipis limítrofs— es faran diverses parades explicatives que pretenen apropar la interpretació del patrimoni al nombre més gran de tipus de públic possibles.

La nostra empresa utilitza diverses tècniques lligades a la interpretació del patrimoni, la qual cosa no és més que una activitat educativa que vol revelar els significats de i les interrelacions entre recursos patrimonials a través, en el nostre cas, del contacte directe amb els recursos naturals, sense limitar-nos a donar simple informació dels fets observats. Cada ruta a cada municipi tindrà una temàtica o fil conductor que servirà per a lligar les diferents explicacions que es produeixen al llarg de la ruta interpretativa, la qual prèviament haurem dissenyat amb una visita de camp, dies abans de l’activitat. La temàtica estarà sempre relacionada amb la vocació cultural, social i mediambiental del territori visitat perquè la població local assistent se senta, des del començament, molt vinculada amb els intèrprets encarregats de guiar l’activitat. Així, els i les participants jugaran un paper molt important, tot participant de les explicacions i aportant, per a la resta, els seus coneixements i experiències al llarg de la ruta.

Reportatge fotogràfic de l’experiència, acompanyat dels textos corresponents a cada foto.

Treballadors d’Itinerantur, especialitzats en senderisme interpretatiu.

5 hores (9 h – 14 h aproximadament)

1

50 euros/hora. Total: 250 euros

N/A

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es