102 - CAP DE SETMANA AMBIENTAL: 2 JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ I JOCS

102 - CAP DE SETMANA AMBIENTAL: 2 JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ I JOCS
ITINERANTUR -Rutas. Cultura. Natura.-
Curs/taller
Educar en valors ambientals als ciutadans, per tal d’arribar a un model de societat basat en la sostenibilitat, és una cosa que, malauradament, no ha pres encara la importància que hauria de tindre als programes escolars formals. A més a més, l’educació ambiental l’entenem com a una cosa intergeneracional, on no només els xiquets han d’estar involucrats, sinó que els adults (que al cap i a la fi són els que prenen les decisions a casa) han de participar-hi de forma activa. Amb estes activitats durant dos divertides jornades es pretén suplir eixa mancança educativa a través de dinàmiques i jocs per a tota la família.

Activitat familiar, recomanada per a tot tipus d´edats. Nº màx. de participants: 50
logo
Fer vore a grans i menuts la necessitat de preservar el nostre planeta a través de diverses proves o jocs, amb els quals fomentar la col·laboració dels ciutadans en un objectiu ambiental comú.
Durant 2 jornades realitzarem diferents activitats lúdiques proporcionant les ferramentes bàsiques per a entendre i reflexionar sobre els processos ambientals del nostre entorn i els efectes positius i negatius que sobre ells provoquem els éssers humans, per a fomentar un pensament crític i la seua capacitat d’actuació. Es posaran en pràctica diferents activitats i dinàmiques relacionades amb
• l’Ecosistema Mediterrani
• la Cadena Tròfica
• el Canvi Climàtic
• el Cicle de la Matèria i l’Energia
• els Productes Quilòmetre Zero
• els Nostres Paisatges Culturals
• etc.
A la nostra empresa utilitzem diverses tècniques lligades a la interpretació del patrimoni, que no és més que una activitat educativa que vol revelar els significats de i les interrelacions entre recursos patrimonials a través, en el nostre cas, del contacte directe amb dits recursos naturals, sense limitar-nos a donar simple informació dels fets observats. En esta ocasió, la interpretació del medi natural i dels problemes que pateix es farà mitjançant xicotetes xarrades a l’aire lliure seguides de proves i jocs en equips on es mesclaran famílies i edats diferents, per tal de fomentar la col·laboració de tots i la participació pública en el cuidat del nostre entorn. Durant dos matins seguits en el mateix cap de setmana, les proves i jocs es faran a una o diverses zones naturals adequades i segures properes al municipi.
Reportatge fotogràfic de l’experiència acompanyat dels textos corresponents a cada foto.
Treballadors d’ITINERANTUR, especialitzats en senderisme interpretatiu.
4 hores (10.00h – 14.00h aprox.)
2
60 euros/hora. Total: 480 €
N/A

Add comment


Security code
Refresh


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es