102 - Cap de setmana ambiental: Dues jornades de sensibilització i jocs

102 - Cap de setmana ambiental: Dues jornades de sensibilització i jocs

ITINERANTUR -Rutas. Cultura. Natura

Curs/taller

Educar la ciutadania en valors ambientals, per a arribar a un model de societat basat en la sostenibilitat, és una cosa que, malauradament, no ha assolit encara la importància que hauria de tenir en els programes escolars formals. A més, l’educació ambiental l’entenem com un fet intergeneracional, en què no només els xiquets i les xiquetes han d’estar-hi involucrats, sinó que els adults i adultes (que al cap i a la fi són els qui prenen les decisions a casa) han de participar-hi de manera activa. Amb aquestes activitats durant dues divertides jornades es pretén suplir aqueixa mancança educativa a través de dinàmiques i jocs per a tota la família.

Activitat familiar, recomanada per a tot tipus d’edats.

Nombre màxim de participants: 50

logo

Fer veure a grans i menuts la necessitat de preservar el nostre planeta a través de diverses proves o jocs amb què fomentar la col·laboració de la ciutadania en un objectiu ambiental comú.

Durant dues jornades realitzarem diferents activitats lúdiques i proporcionarem les eines bàsiques per a entendre i reflexionar sobre els processos ambientals del nostre entorn i els efectes positius i negatius que provoquem els éssers humans, per a fomentar el pensament crític i la capacitat d’actuació. Es posaran en pràctica diverses activitats i dinàmiques relacionades amb:

• L’ecosistema mediterrani,

• La cadena tròfica,

• El canvi climàtic,

• El cicle de la matèria i l’energia,

• Els productes quilòmetre zero,

• Els nostres paisatges culturals, etc.

La nostra empresa utilitza diverses tècniques lligades a la interpretació del patrimoni, la qual cosa no és més que una activitat educativa que vol revelar els significats de i les interrelacions entre recursos patrimonials a través, en el nostre cas, del contacte directe amb els recursos naturals, sense limitar-nos a donar simple informació dels fets observats. En aquesta ocasió, la interpretació del medi natural i dels problemes que pateix es farà mitjançant xicotetes xarrades a l’aire lliure, seguides de proves i jocs en equips en què es mesclaran famílies i edats diferents, per a  fomentar la col·laboració de tots i totes i la participació pública en la cura del nostre entorn. Durant dos matins seguits en el mateix cap de setmana, les proves i jocs es faran a una o diverses zones naturals adequades i segures, properes al municipi.

Reportatge fotogràfic de l’experiència, acompanyat dels textos corresponents a cada foto.

Treballadors d’Itinerantur, especialitzats en senderisme interpretatiu.

4 hores (10 h – 14 h aproximadament)

2

60 euros/hora. Total: 480 euros

N/A

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es