063 - El trastorn de l’espectre autista (TEA): recursos per a l’educació en el temps lliure

063 - El trastorn de l’espectre autista (TEA): recursos per a l’educació en el temps lliure

Gestiona Cultura SLU

Curs/taller

Aquest curs pretén ser una plataforma de reflexió i debat per a proporcionar els coneixements necessaris per a la comprensió d’aquest trastorn i, a més, dotar d’experiències d’intervenció professionals sobre el trastorn de l’espectre autista. Pretén donar una visió humanitzadora i integradora d’aquest col·lectiu. 

La proposta és proveir els educadors i educadores que treballen directament o indirectament en els àmbits socials, educatius, d’oci i altres institucions relacionades, d’una visió àmplia del present d’aquest camp i facilitar-los el coneixement de les eines i estratègies que afavorisquen un bon quefer professional en la intervenció i relació amb aquestes persones.

logo

• Anàlisi de percepció sobre les característiques o mites del trastorn de l’espectre autista.

• Etiologia del trastorn de l’espectre autista: processos neuropsicològics i neurobiològics, plasticitat neuronal i reorganització cerebral, i causes ambientals.

• Característiques del trastorn de l’espectre autista: percepció i cognició, manifestacions precoces, desenvolupament primerenc, afeccions socioemocionals i comunicatives, i característiques de comportament.

• Guia d’orientacions bàsiques indicatives sobre com actuar amb aquestes persones i elaborar dinàmiques de treball adequades

 

1. Particularitats del trastorn de l’espectre autista. Mites associats al trastorn i característiques definitòries i associades. (5 h)

2. Benestar emocional i autisme. El paper de les emocions. Diagnòstic de l’ansietat i l’estrès en l’autisme. Estratègies d’afrontament de l’estrès. (2 h)

3. Dinàmiques d’intervenció. Aptituds i actituds. Educar a través del joc i el joguet. Recursos d’animació específics. (8 h)

 

Participativa

Presencial

Sonia Celades i Lidón Forcada

15 hores

3 sessions

60 euros/hora

Gener 2017

Tags: Família Salut

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es