ESTEM EN PROCÉS DE RENOVACIÓ DEL CATÀLEG VIRTUAL

SI VOLEU MÉS INFORMACIÓ CONTACTEU AMB EL NOSTRE SERVEI: peu-uji@uji.es

 

193- Horts i jardins públics en solars buits

193- Horts i jardins públics en solars buits
Espacio Almazara
Curs/taller
Amb la crisi econòmica, una gran quantitat de parcel·les, tant privades com públiques, han quedat buides a causa de la falta d’inversió necessària. El taller té la intenció d’establir horts mancomunats i jardins públics, amb la implicació de diverses entitats, escoles, associacions, veïns, basats en l’autogestió des d’una perspectiva comunitària, ecològica i sostenible.
Es pretén la generació d’un procés participatiu per a la posada en funcionament d’aquests espais, i implicar-hi les institucions i els veïns, col·lectius i associacions culturals i socials en la seua concepció, gestió compartida i dinamització.
Podrà considerar-se com una activitat col·laborativa puntual o podrà formar part d’un procés de participació projectat en el temps, que involucre institucions, col·lectius o persones a títol individual.

 

Recuperació de l'espai lliure en desús per mitjà de la difusió, la col·laboració i el procés participatiu.

Paral·lelament es pretén:

- Afavorir el debat, la reflexió i el consens sobre el territori.
- Col·laborar en la socialització d'informació i experiències quotidianes.
- Ajudar al desenvolupament d'un projecte dilatat en el temps. 
- Crear i estimular dinàmiques de treball participatiu al voltant d'una fi comuna.

 

1. Presentació, referències i objectius. 
2. Avaluació del solar o espai existent.
3. Debat i posada en comú de propostes i iniciatives.
4. Publicació i difusió dels documents elaborats.
 
El taller tractarà de limitar-se a temàtiques, necessitats i interessos específics amb la intenció d'assolir objectius a curt termini o dins de projectes dilatats en el temps, resolent qüestions acotades al territori i a les persones que intervinguen.
L'avaluació i el disseny del procés es realitzaran de forma conjunta pels integrants del taller, formant part d'un procés col·lectiu realitzat amb objectius consensuats prèviament.
Es realitzarà una reunió prèvia per a conéixer el col·lectiu i les seues preocupacions, per a conversar en profunditat sobre el que s'espera aconseguir amb el taller, quines seran les temàtiques a abordar i sobre que territoris, a fi de definir adequadament el seu desenrotllament. A més es proposa la continuïtat i sostenibilitat tant pel que fa a les accions en si, com a la dinamització i difusió dels mitjans creats, oferint-se el seguiment dels resultats en tutories posteriors.
 
Redacció d'un document que definisca el procés i les propostes.
Espacio ALMAZARA - Proyectos colaborativos
10
2
50 euros/hora
.

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es