103 - GIMCANA AMBIENTAL

103 - GIMCANA AMBIENTAL
ITINERANTUR -Rutas. Cultura. Natura.-
Curs/taller
Els jocs a les nostres gimcanes serveixen per a educar en valors ambientals als ciutadans, per tal d’arribar a un model de societat basat en la sostenibilitat. D’eixa manera, l’educació ambiental l’entenem com a una cosa intergeneracional, on no només els xiquets han d’estar involucrats, sinó que els adults (que al cap i a la fi són els que prenen les decisions a casa) han de participar-hi de forma activa.

Activitat familiar, recomanada per a tot tipus d´edats. Nº màx. de participants: 50
logo
Fer vore a grans i menuts la necessitat de preservar el nostre planeta a través de diverses proves o jocs, amb els quals fomentar la col·laboració dels ciutadans en un objectiu ambiental comú.
La gimcana començarà amb una dinàmica de reflexió sobre el paper dels ecosistemes per a la vida i la importància del seu manteniment. Cada grup haurà superar diferents proves relacionades amb el reciclatge i el cuidat del medi ambient. Amb cada prova superada els equips obtindran peces de trencaclosques que, al final de la jornada, s’uniran mostrant als xiquets de manera simbòlica, allò que podem aconseguir gràcies a la col·laboració ciutadana
A la nostra empresa utilitzem diverses tècniques lligades a la interpretació del patrimoni, que no és més que una activitat educativa que vol revelar els significats de i les interrelacions entre recursos patrimonials a través, en el nostre cas, del contacte directe amb dits recursos naturals, sense limitar-nos a donar simple informació dels fets observats. En esta ocasió, la interpretació del medi natural i dels problemes que pateix es farà mitjançant proves en equips os es mesclaran famílies i edats diferents, per tal de fomentar la col·laboració de tots i la participació pública en el cuidat del nostre entorn. Les proves i jocs es faran a una zona natural adequada i segura propera al municipi.
Reportatge fotogràfic de l’experiència acompanyat dels textos corresponents a cada foto.
Treballadors d’ITINERANTUR, especialitzats en senderisme interpretatiu.
4 hores (10.00h – 14.00h aprox.)
1
60 euros/hora. Total: 240 €
N/A

Add comment


Security code
Refresh


uji50

Universitat Jaume I | Vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Relacions Institucionals | Servei d'Activitats Socioculturals | Programa d'Extensió Universitària
Àgora Universitària. Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071, Castelló de la Plana
964728896 peu-uji@uji.es